Edifici plurifamiliar
1054
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1054,bridge-core-2.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Edifici plurifamiliar

UBICACIÓ

Tordera

SUPERFÍCIE

3.389 m2

ANY

2008

FOTOGRAFIA

MBT Montse Busquets

Aquest edifici plurifamiliar va ser un encàrrec d’uns clients molt propers, i ens el vam sentir com a nostre des del minut 0. L’edifici està distribuït segons 3 locals comercials en planta baixa, 21 habitatges -4 d’ells dúplexs- i una planta aparcament. Vam triar la combinació de façana blanca amb el contrast del gris fosc en els elements sortints de manera que el ràfec de coberta i les lloses de balcons donarien un contrast al parament clar de la resta de façana. La fusta de remat de les baranes dels balcons i de les delimitacions entre terrasses en planta baixa ens ajuden a potenciar la horitzontalitat de l’edifici.

A carrer el verd dels arbres de la vorera, i a la banda sud la vegetació del jardí generen un contrast de colors que varia a cada estació de l’any, creant una perfecta harmonia entre la natura i l’arquitectura.

 

L’estructura de l’edifici està resolta amb pilars de formigó i forjats reticulars, i està cobert amb coberta inclinada generant un espai sota-coberta que permet crear, a l’última planta, 4 dúplexs amb unes sales d’estar a doble alçada. Aquesta doble alçada comunica la visual entre la terrassa que dona a carrer i la terrassa solàrium que dona a la façana sud convertint aquests habitatges de 120m² en petites casetes que tenen la privacitat d’una planta àtic amb terrasses de 30m² orientades cap a les vistes. I la resta d’habitatges de l’edifici, distribuïts amb les peces principals al llarg de les façanes, busquen aconseguir el màxim de claror a cada una de les estances.

L’enllistonat d’alumini que separa les terrasses de les plantes primera i segona tamisa l’entrada de llum solar sense amargar completament les vistes, i ens permet el “veure sense ser vist” que tant ens va bé al clima mediterrani. Aquest alumini fosc de l’enllistonat combina amb el ral SABLE 100 texturitzat de les obertures i amb la peça PROYECCIÓN de SALONI que l’hem col·locat als ampits de finestra i als paviment dels balcons. A l’interior dels habitatges les cuines són de SANTOS i les rajoles dels banys de SALONI.