Habitatge adossat
1012
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1012,bridge-core-2.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Habitatge adossat

UBICACIÓ

Maresme

SUPERFÍCIE

270 m2

ANY

2020

FOTOGRAFIA

Mercè Gost

L’edificació presenta un joc de volums generant porxos en planta baixa, a la façana principal on es crea un espai exterior cobert a prop de la piscina, i en la façana posterior, on hi trobem la zona d’accés. A la planta primera dissenyem un cos en voladís longitudinal a la façana sud, potenciant l’horitzontalitat de la façana principal i permetent agrupar les diferents finestres de la planta, protegint-les de l’intens sol de l’estiu. Per als acabats de la façana es crea un sòcol corresponent a la planta baixa revestit amb peces porcellàniques fosques de gran format, i una part superior de color blanc resolta amb SATE afavorint l’eficiència energètica de l’edificació

La instal·lació de panells solars fotovoltaics en la vessant sud de la coberta inclinada, generant l’autoconsum global de les instal·lacions, permet, a més de ser respectuós amb el medi ambient, reduir les despeses dels propietaris.

 

En la construcció de l’edifici es va tenir molt en compte la simplicitat i l’elegància de les línies rectes i la combinació entre el gris antracita i el color blanc. Això es va voler reproduir de forma diversa a l’interior de l’habitatge, com per exemple en el disseny de la llar de foc, els acabats de l’escala d’accés a totes les plantes o en els dels banys. Petits detalls tals com les estructures ocultes de les portes corredisses, la il·luminació indirecta del capçal de fusta natural del llit de matrimoni, o la combinació del color de les tauletes de nit amb els interruptors encastats al capçal, ajuden a reforçar la idea de sofisticació que envolta tot el projecte.

La cuina de mobles de color blanc amb tirador tipus ungler està formada per una paret de mobles tipus columna que van de terra a sostre i a on apareixen dos encaixos puntuals finalitzats amb revestiment de fusta natural on s’hi instal·len la cafetera i l’espai de treball del rentamans que combinen amb el sobre de l’illa on tenim els focs. Aquesta combinació amb la utilització d’electrodomèstics integrables, la campana encastada a fals sostre i les lluminàries lineals també encastades conformen un espai uniforme i net, alhora que elegant i molt acollidor.