Habitatge adossat
755
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-755,bridge-core-2.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Habitatge adossat

UBICACIÓ

Maresme

SUPERFÍCIE

270 m2

ANY

2020

FOTOGRAFIA

Laia Tió

Dos membres d’una mateixa família ens van sol·licitar la construcció de dues cases aparellades independents però que  compartissin alguns espais. Es projecta un edifici que aparentment sembla un únic immoble, però que en realitat està format per dues entitats totalment independents que comparteixen la planta soterrani destinada a ús d’aparcament i la zona enjardinada que envolta l’edificació. Un únic volum amb línies horitzontals formades pels balcons i el ràfec que travessen de cap a cap l’edifici, i el canvi de material emprat en les zones enretirades del pla de façana ajuden a donar la sensació d’uniformitat al conjunt

casa amb piscina
cuina

L’escala que comunica totes les plantes combina fusta natural i ferro, formant graons sense contrapetja, el que combinat amb el gran finestral de dues plantes d’alt genera un espai minimalista i lluminós

 

A la cuina de SANTOS es combina el sobre de NEOLITH amb una barra de fusta massissa de castanyer sobreposada que dona un toc orgànic al disseny minimalista. La cuina es fusiona amb la zona del menjador i la sala d’estar, gaudint de la lluminositat de la vessant sud i connectant el jardí, la piscina, els pins mediterrànies i el mar. Amb la creació d’un únic espai de sala d’estar, menjador i cuina envoltat de grans finestrals que ocupen pràcticament la totalitat de les façanes sud i oest aconseguim dotar a la zona de dia de gran amplitud i il·luminació, aconseguint mantenir la individualitat de les peces mitjançant elements fixes com la llar de foc o l’illa de la cuina

A la primera planta hi trobem una suite amb vestidor i bany privat amb vistes directes al mar. El llit està encarat al gran finestral que dóna a mar, i la paret on es recolza el capsal disposa d’una gran superfície vidriada que separa l’estança del vestidor i permet tenir accés a les vistes. D’aquesta manera, les tres peces que conformen l’habitació tipus suite (dormitori, vestidor i bany) poden gaudir de les vistes privilegiades que atorga l’emplaçament de l’edifici. Destaquem en el bany les
aixetes murals de color coure mate i el rentamans que es forma amb un porcellànic de color gris antracita i metall efecte coure, creant un joc que solapa materials i textures