Reforma entre mitgeres
1033
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1033,bridge-core-2.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Reforma entre mitgeres

UBICACIÓ

Malgrat de Mar

SUPERFÍCIE

215 m2

ANY

2019

FOTOGRAFIA

Mercè Gost

Partint únicament de l’estructura i les façanes ja construïdes, en aquest projecte vam poder realitzar la distribució interior de l’immoble de forma completa, per a transformar el que fins aleshores era una capsa buida, en una llar. La distribució de les peces de l’habitatge es el moment ideal per a fer una reflexió sobre quin és el nostre estil de vida i com podem transportar-lo a casa per tal de que sigui aquesta la que s’adapti a les nostres necessitats i no a la inversa. Per això cal platejar-se algunes preguntes com: ¿Us agrada cuinar sols o acompanyats? ¿Teniu gent a casa sovint? ¿Feu teletreball?, etc.

Cuidar els petits detalls dels acabats, la il·luminació, la decoració i el mobiliari ens permet donar un tret diferencial als projectes i que quedi palesa la cura que ens agrada tenir amb cada un d’ells.

 

Al centre de la planta baixa es genera un nucli format per l’escala i un petit bany que permet dividir l’espai en dues zones diferenciades, però que alhora continuen estan connectades de tal forma que tan la circulació com la percepció de l’espai no quedin interrompudes generant sensació d’amplitud. D’una banda tenim la sala d’estar on l’escala d’accés a les plantes superiors queda oberta, i de l’altre un espai destinat a la cuina i el menjador, que a més queda vinculat a través d’un gran finestral a la terrassa posterior, creant una extensió d’aquests espais per als dies assolellats.

Es projecta un primer tram d’escala obert que ens ajudi a accentuar la sensació d’amplitud a l’espai. Per això s’utilitza l’acabat dels graons amb peces de la mateixa fusta que el paviment i una barana de vidre transparent amb l’estructura oculta darrera de l’emplafonat d’acabat de la paret que segueix la forma de l’esglaonat. Aquest emplafonat ens permet utilitzar el forat sota escala on hi trobem un armari. Tant amb l’elecció dels materials i colors dels acabats, com en l’elecció dels mobles i la decoració s’utilitzen tons clars i materials naturals propis de l’estil mediterrani que tant ens agrada.