Disseny d’òptica a Sant Pol

Ubicació

Sant Pol de Mar

Superfície

66 m2

Any

2016

Fotografia

MBT Montse Busquets

Quan ens van encarregar el disseny d’aquesta òptica ens vam trobar amb un local estret, llarg i fosc, ja que l’únic punt d’entrada de llum natural es troba a l’accés. Utilitzant colors clars, tancaments de vidre i posant especial interès i dedicació a la il·luminació vam aconseguir que es convertís en un espai atractiu i còmode on emprovar-se i comprar ulleres sigui tot un plaer. Tant els tons de la pintura, com el del paviment de parquet aporten el caliu necessari per a sentir-te confortable sense restar claror a la totalitat de l’espai.

Per a les divisions verticals s’utilitzen tancaments de vidre aconseguint mantenir la imatge d’un local diàfan, alhora que es creen els espais necessaris per al correcte desenvolupament de l’activitat.

La il·luminació és un factor clau en el disseny dels establiments comercials. El local on s’actua només disposa d’una entrada de llum natural situada a façana, i per tant es tractava d’un espai llarg, estret i poc il·luminat. En aquesta reforma, el repte era aconseguir una il·luminació adequada per a que el local fos funcional, i sobre tot, es potenciés bé el producte exposat. Combinant il·luminació general a sostre, llum indirecta als plafons d’exposició i la il·luminació de confort espacial aconseguim la comoditat i la funcionalitat de tot l’espai, fent del local un lloc agradable per al client.

A l’hora de dissenyar un local comercial tenim en compte que la forma en que s’exposen els productes és essencial per a potenciar-ne la compra. El disseny i la creació d’expositors il·luminats amb llum difosa on poder col·locar-hi les muntures penjades facilita l’accés d’una forma fàcil i ràpida a una gran quantitat de producte a primera vista. A més, la il·luminació suau i controlada de la llum indirecta atrau al client sense provocar-ne l’enlluernament, alhora que en fa ressaltar els objectes. En aquest cas es va optar pel color gris pedra, per tal de destacar encara més l’expositor, i a la seva vegada, el producte que està a la venta.