Habitatge amb vistes al mar

Ubicació

Sant Pol de Mar

Superfície

113 m2

Any

2014

Fotografia

MBT Montse Busquets

Quan treballes en un projecte a primera línia de mar, el projecte mateix et demana potenciar les vistes, la claror, captar l’essència mediterrània, transmetre la quietud del mar dins de casa. I això és el que hem fet en aquesta reforma d’un habitatge dels anys 70, on un antic passadís llarg i estret ha estat l’eix vertebrador de la nova distribució: hem apostat per les corbes per a donar lleugeresa i flexibilitat a l’espai. La zona de dia s’ha resolt amb espais oberts amb connexió visual cap a l’exterior, i la zona de nit queda a la part posterior de l’habitatge.

Hem triat el model SHANNON de VESCOM per a revestir la paret corbada que recorre de manera orgànica tot l’habitatge recordant la sinuositat i sensibilitat de les ones del mar.

Per aquest projecte hem dissenyat a mida la taula i el banc amb taulons de fusta natural de castanyer, conservant l’escorça original per a potenciar la seva essència natural, un homenatge a la matèria. Per a respectar el protagonisme de la taula, s’ha optat per un mobiliari de cuina de línies rectes i tonalitats neutres: mobles blancs de SANTOS BLANES i taulell de NEOLITH color pedra, combinant amb el to sorra del parquet que s’ha utilitzat a tot l’habitatge.

La il·luminació indirecta col·locada als canvis de pla del sostre o a darrera dels miralls generen una atmosfera acollidora, projectant la tranquil·litat que es respira en aquest habitatge. Pel que fa a la resta de materials, les portes i armaris s’han triat de color blanc igual que els sostre, per a contrastar amb les parets pintades de color moka, i s’ha utilitzat la fusta en diferents estances de la reforma, com per exemple en el bany, on la fusta s’ha combinat amb les pedres de riu que revesteixen la paret.