render casa unifamiliar aïllada

Habitatge unifamiliar aïllat

Ubicació

Sant Pol de Mar

Superfície

554 m2

Any

2022

Fotografia

Laia Tió Arquitectura

Un client il·lusionat, una parcel·la buida i tot per fer. Així es com se’ns va presentar aquest projecte de construcció d’un habitatge unifamiliar aïllat a la població de Sant Pol de Mar. D’entrada la situació de la parcel·la en aquesta població costanera del Maresme ens suposava dos handicaps importants: treure el màxim partit de les vistes al mar i adaptar-nos a la topografia pronunciada tant característica d’aquest municipi. El resultat es un edifici de dues plantes que es resguarda de les vistes des de el carrer creant grans finestrals a les façanes que donen al jardí.

Seguim de ben a prop totes les fases del projecte, tan les prèvies a la construcció, com un cop iniciada l’obra per a garantir que totes i cada una de les decisions preses es portin a terme de la manera més acurada possible.

Es projecta un edifici en forma de “L” de planta baixa i una planta pis amb coberta plana, en el que es formen dos volums generant un porxo en planta baixa a la façana que dóna a jardí, creant un espai exterior cobert a prop de la piscina i que alhora està vinculat a la zona de dia de l’habitatge sent una extensió de la mateixa. En la planta primera trobarem la zona de nit. Amb la utilització d’un revestiment de pedra formant un sòcol a la planta baixa i l’acabat de SATE blanc en planta primera es reforça la imatge de dos volums diferenciats, fins al punt que sembla que un floti per sobre de l’altre.

La combinació de materials tals com la fusta natural, la pedra, el color blanc i la formació d’una jardinera en tot el perímetre del balcó de la planta primera son un clar exemple de l’estil mediterrani. En aquest projecte ens agrada particularment el joc de llum i ombres que es crea a la terrassa superior gràcies a la formació d’espais buits entre les bigues del forjat del voladís de la coberta, el que conforma un espai molt genuí amb vistes al mar.