Reforma de cuina i bany

Ubicació

Sant Pol de Mar

Superfície

15 m2

Any

2022

Fotografia

Mercè Gost

La reforma d’aquesta cuina i bany d’un pis a Sant Pol de Mar ha permès estrenar espais nous sense moure’s de casa. Partim d’una cuina de fa 25 anys que necessitava un canvi d’imatge. Sense modificar gairebé la distribució del mobiliari, només variant-ne lleugerament la seva composició, el projecte que hem dissenyat ha permès convertir aquest espai de la cuina en una peça principal de l’habitatge, nova vida i nova estètica.

Hem fet una renovació total del mobiliari, il·luminació i electrodomèstics. Es partia de la idea de crear una cuina blanca, en el procés creatiu vam proposar obrir-nos a més possibilitats, i finalment s’ha dissenyat una cuina de REKKER instal·lada per HISOM amb més jocs de color. La combinació del to moka suau pels armaris alts, amb el taulell i frontal de to negre ha permès donar un contrast equilibrat als mobles de fusta baixos que ofereixen sobrietat al conjunt, potenciant el seu caràcter.

La vitrina amb perfileria negra, amb frontisses ocultes i il·luminació indirecta a la part posterior dels prestatges la converteix en un element clau a la cuina.

La distribució de les instal·lacions (focs, campana extractora, aigüera, rentavaixelles) s’ha mantingut gairebé igual. S’han dissenyat els mobles i la seva compartimentació perquè fos el més eficient i còmode possible, prioritzant calaixos amples als mobles baixos. S’ha incorporat un moble amb taulell més estret al fons de la cuina tipus office amb la cafetera i altres estris per a preparar l’esmorzar o fer un aperitiu lleuger.

A la zona del bany s’han reformat els acabats i s’han instal·lat nous sanitaris, sempre amb l’objectiu de buscar amplitud en un espai molt estret. Per aquest motiu, s’hi ha instal·lat un inodor suspès amb cisterna encastada, que no envaeix tant l’espai i el caixó de la cisterna ens ha permès generar un prestatge al que se li ha encaixat una tira d’il·luminació led. Hem buscat la manera de que el moble del lavabo fos funcional i estret i s’ha col·locat una pica en forma de bol sobre un prestatge de fusta natural. Hem seleccionat una aixeta lleugera de la firma Iconico. Pels nostres clients era molt important conservar el mirall, així que l’acabat de l’aixeta i la resta d’accesoris també és d’or envellit combinant molt bé amb les rajoles hidràuliques de to turquesa lluminós i la fusta.

S’ha unificat tota l’àrea renovada amb un nou paviment, rajoles de format gran d’acabat gris ciment, un acabat zen, neutre i elegant que encaixa molt bé amb les altres textures.