Reforma en busca d’espais lluminosos

Ubicació

Sant Pol de Mar

Superfície

271 m2

Any

2021

Fotografia

Pito Estol

L’encàrrec d’aquesta reforma consisteix en convertir l’interior de l’habitatge en nous espais plens de llum en aquesta finca unifamiliar entre mitgeres a Sant Pol de Mar, al Maresme.

Proposem uns acabats sobris que convisquin bé amb el pas del temps: el blanc sempre present en la nostra arquitectura ens dóna claror i amplitud; la fusta, naturalitat i calidesa, i el toc de negre dels elements metàl·lics aporta contrast, elegància i personalitat a l’ambient. Treballem per aconseguir comfort, amb estil i un aire nou.

La planta primera, destinada a la zona de dia amb la cuina, l’estar i el menjador, es resol de la manera més diàfana possible, permetent a la llum natural arribar a cada espai que el defineix.

L’escala i el rebedor amb el bany formen un nucli central que permet separar les dues zones principals: d’una banda la cuina i de l’altra la sala d’estar-menjador. Les separen dues portes corredisses àmplies que es poden amagar totalment, deixant tota la planta connectada i generant una gran sensació d’amplitud. A més, la sala d’estar, ampliada, té unes grans balconeres cap al pati posterior, il·luminant l’interior i creant una extensió d’aquests espais en els dies assolellats.

A la planta segona, destinada a la zona de nit, reformem el bany que dóna servei a les 4 habitacions amb una distribució més funcional i ampliant els espais de circulació, per tenir més comoditat, pensant en l’ús diari.

La planta sota-coberta es redistribueix totalment, d’una manera més eficient que permet aprofitar molt millor l’espai i la terrassa amb vistes directes al mar. D’un estudi, bany i dormitori, n’obtenim un quart espai de vestidor, un bany totalment renovat, un espai més ampli amb dutxa, banyera i dues piques, i una sortida a la terrassa des del distribuïdor, donant molta més privacitat a cada peça.