Reforma integral pràctica

Ubicació

Sant Pol de Mar

Superfície

180 m2

Any

2022

Fotografia

Pito Estol

En aquest projecte de reforma d’una casa del Maresme hem renovat els elements clau per donar un aire molt més fresc a l’espai, potenciant la seva personalitat i caràcter. Modificant els envans que separaven la cuina i el menjador, renovant el mobiliari i els acabats i posant una atenció especial a la il·luminació per crear calidesa i bon ambient.

A la primera planta, on trobem la zona de dia, hem obert la cuina al menjador-sala d’estar, aconseguint més espai, molta més llum natural, més connexió… en definitiva, més compartir i més vida.
A la segona planta, on hi trobem la zona de nit, s’han renovat els armaris, el bany i el dormitori principal.

Les cuines obertes demanen molt d’ordre, per això hem previst uns armaris columna generosos que permeten emmagatzemar tot el necessari per una cuina domèstica d’aquestes dimensions. Cuinar és un plaer quan tens un espai fet a la teva mida i necessitats. Hem dissenyat la cuina al voltant de l’illa central on hi ha la zona de neteja, cocció i treball, i es disposa també de barra amb 2 tamborets. A paret hi ha mobles columna amb el forn i microones integrats, espai per una nevera americana, armaris rebost i un ampoller. Detalls pràctics, integrats i cuidats a nivell estètic perquè la cuina sigui un espai on preparar bons àpats i viure grans moments.

Hem col·locat una campana extractora de la firma Pando integrada al sostre, de manera que es fon en l’espai i fa la seva funció, una solució pràctica i molt neta a nivell visual.

Part del mobiliari de la sala d’estar-menjador és recuperat de l’existent, que s’ha lacat per a integrar-lo al nou ambient reformat: la repisa de fusta que genera un espai de treball il·luminat per les dues làmpades de suspensió, han permès crear un espai acollidor i molt més càlid.

El nou mobiliari per a la televisió ha permès ocultar els antics retranquejos existents a la sala, dotant l’espai de més practicitat i lleugeresa.

Amb la variació de distribució entre la cuina i la sala, s’ha optat per separar l’entrada a través d’una porta corredissa lleugera de vidre i ferro formant quarterons, que permet ocultar-se completament en funció del seu ús.

A la segona planta, s’han renovat els armaris, el bany i el dormitori principal.

Al bany s’ha substituït la porta existent per una corredissa i la banyera per dutxa, buscant augmentar la sensació d’amplitud, combinant-ho amb una selecció d’acabats actuals i llisos.

El disseny de la nova il·luminació ha definit cada espai d’aquest projecte: la il·luminació indirecta sota els prestatges de la cuina, les làmpades de suspensió sobre la taula del menjador, la il·luminació puntual a l’escriptori de la sala o a sobre les tauletes de nit, o la il·luminació focal a l’illa de la cuina o al bany fan que cada espai creï l’ambient adient per al seu ús, el disseny acurat de la llum ens ajuda a crear espais agradables i molt més comfortables.