Restaurant “LA QUEIXALADA”

Ubicació

Girona

Superfície

Any

Fotografia

MBT Montse Busquets

Els projectes dels establiments de restauració son uns dels més divertits ja que ens permeten experimentar, innovar, i ser atrevits alhora de triar els materials i definir els espais tot cercant la personalitat del menjar i les activitats que s’hi duran a terme a l’interior. Des de el nostre punt de vista, la totalitat de l’establiment: el terra, les parets, els mobles, les cartes, i fins i tot els gots i els plats han de donar mostra del que s’hi viurà allà dins. Tot ha d’estar en consonància perquè l’estada dels futurs clients sigui una experiència el més evolvent possible, agradable i sobre tot coherent.

Barrils de cervesa i capses penjant del sostre, lluminàries de xapa, aplics d’acer amb braç ajustable, tubs d’extracció metàl·lics vistos, etc… ens ajuden a donar personalitat a l’estil industrial del local.

L’establiment era un restaurant amb plats tradicionals amb un punt d’innovació en el que es servia cervesa de bodega natural recent feta. Per aquest motiu es va pensar en una decoració del tipus industrial combinant el color veig, gris i negre en parets i sostres amb zones on el paraments originals de pedra i maó massís quedaven vistos. A fi de donar un toc de color sense oblidar la part tradicional es va combinar un paviment de parquet de fusta amb zones pavimentades amb rajola hidràulica de diferents dibuixos i tons càlids en combinació amb la resta de la decoració.

L’estil industrial es respira en qualsevol punt del local, des de la barra finalitzada amb una combinació de fusta natural fosca i pintura negre, la zona de menjador amb taules i cadires de ferro negre i fusta fosca i fins als banys, on es realitza una sobre de fusta amb dos rentamans encastats formats per dos cubells de xapa. Tons foscos, fusta envellida, maó, pedra, ferro, son materials típics d’aquest tipus de decoració i que ajuden a endinsar-nos en l’estil de les fàbriques tan de moda en l’actualitat.