Disseny de sabateria i showroom

Ubicació

Tordera

Superfície

133 m2

Any

2013

Fotografia

MBT Montse Busquets

Ens van encarregar l’interiorisme d’un local comercial que quedés espaiós i lluminós, i partíem d’un local estret i llarg amb molts pilars a les parets mitgeres que vam utilitzar com a eix per a ordenar l’espai: vam escollir els prestatges de cartró-guix preformats, disposats al llarg de les parets laterals, de manera que quedessin emmarcats entre els expositors verticals fets a mida de manera que ocultin els pilars. D’aquest manera, els expositors verticals permeten donar protagonisme als elements exposats, i alliberen l’espai central de la botiga generant una zona de circulació diàfana.

La il·luminació lineal indirecta de sostre, col·locada al tram on el sostre canvia de nivell, accentua aquesta direccionalitat que s’ha volgut marcar per a conduir l’espectador a recórrer la botiga fins al final.

S’han escollit dues pantalles de suspensió blanques col·locades sobre el taulell per a contrastar amb la paret que limita la zona privada del local comercial, de tal manera que la il·luminació que generen sobre el taulell de fusta d’atenció al client permet crear una ambientació càlida contraposada a l’ambient més auster de la resta de l’espai. Així mateix, el producte exposat queda potenciat amb la il·luminació dels focus encastats orientables que permeten una lliure disposició dels articles.

El parquet de roure, subministrat per PAVIWOOD, està rematat amb sòcol lacat blanc, seguint el color dels prestatges horitzontals. Aquests prestatges, pintats també de color blanc per a potenciar-ne el volum davant el fons de paret de color moka, queden visualment ampliats per l’efecte del mirall que duplica la sensació d’amplitud de l’espai.