Reforma d’habitatge adossat

Ubicació

Sant Pol de Mar

Superfície

210 m2

Any

2018

Fotografia

Mercè Gost

Les famílies canvien i nosaltres som aquí per adaptar el disseny de cada casa a cada moment, seguint l’estil de vida de les persones que hi viuen. En aquesta casa unifamiliar de la costa del Maresme l’encàrrec és reformar l’habitatge convertint l’espai de la cuina en una de les àrees principals de la zona de dia, guanyant en lluminositat, comoditat i dinamisme.

Amb l’objectiu de redissenyar la cuina i actualitzar-la, l’hem redistribuït i l’hem convertit en un espai molt més pràctic, donant-li un caràcter fresc i anant en sintonia amb la manera de viure de la parella i els fills de la casa.

Els focs i la zona de rentat s’han mantingut a la mateixa ubicació, conservant les instal·lacions d’aigua, sanejament, gas i extracció. La selecció de nous materials i la redefinició de mobiliari han estat claus per a convertir una antiga cuina tancada en un espai obert, pràctic, còmode i funcional, un lloc ple de vida i amb ganes de que sigui l’escenari de grans històries.

Els mobles baixos estan composats majoritàriament per calaixos amples que faciliten l’ordre. El taulell és de formigó executat in situ, creant contrast amb l’acabat negre i fusta de la resta de mobles.

Hem aprofitat la paret lliure per a ubicar-hi mobles tipus columna amb la nevera, forn i microones integrat, deixant molt més lliure el taulell de treball. Hem dissenyat una taula de fusta alta per a ús diari amb prestatges al fons, dotats d’il·luminació indirecta.

També hem redissenyat la cambra higiènica i la zona d’armaris, amb revestiment de fusta de roure deixant la porta oculta.